Grillsesongen er i anmarsj

Sommer, sol, og varmegrader, dette elsker nordmenn. På disse dagene strømmer folk og fe ut, både til skogs, fjellet, sjøen og til og med ut i hagen sin. Alt dette for å nyte varmen, sola og ikke minst kose seg med noe som man har ventet på gjennom hele vinter og vår – grilling!

Grilling trenger ikke å være noe avansert ting. Det kan gjøres enkelt i form av en pakke Gilde grillpølser, Høvdingens pølsebrød, ketchup & sennep og en pose sprøstekt løk, og ikke for å glemme det viktigste, en engangsgrill eller en portabel grill. Skikkelige grillentusiaster fnyser garantert av engangsgriller og Gildes`s grillpølser.

En god grill behøver ikke å koste skjorta heller. Trenger du eventuelt hjelp med finansieringen, vil det være en ide å sjekke ut SMS lån på minuttet uten kredittsjekk, for å se hvilke alternativer du har.

Hva trenger man til grilling

Tar vi for oss et enkelt grillparty i hagen sammen med vennegjengen er det ikke så mye man trenger. man kan velge å gjøre det veldig enkelt med grillpølser og burgere, eller så kan man ta det et steg opp med litt kjøtt, sjømat og grønnsaker. Alt kan grilles, det er smak og behag som setter grenser.

Kjøtt som skal grilles, er det anbefalt å ha det klargjort på forhånd. Lag en god marinade av urter, olje og krydder og la kjøttet ligge å godgjøre seg. Desto lenger kjøttet ligger i marinade, desto mer smak vil det trekke til seg fra urtene, krydderet og oljen.

Hvilke kjøtt man foretrekker å grille er opp til grillmesteren. Kanskje lurt å ha litt forskjellig kjøtt i tilfelle det er noen kresne venner. Skal man grille pølser så kan man godt velg litt bedre enn vanlige pølser. Det finnes så utrolig mange gode pølser som er laget for å ha på grillen. Ostepølser, chilipølser, bratwurst osv.

Sjømat kan enkelt også tilberedes på grillen. Grilltid på fiks vil være mye kortere enn kjøtt, så følg med hvis det grilles sjømat.
All slags fisk kan grilles, og mange liker veldig godt en bit laks eller ørret. Men både kveite, flyndre og helt vanlig torsk gjør seg også godt på grillen.

Grønnsaker gjør seg også godt på grillen. Tomater, squash, champignon, løk, paprika og ikke minst maiskolber er kjempefine grønnsaker å ha på grillen ved siden av fisken eller kjøttet.

Tilbehør grilling

Når all fisk og kjøtt er ferdig grillet så er det et par ting som er et must når man arrangerer grilling med venner, i tillegg til god drikke. En god potetsalat eller fruktsalat er ikke å forakte. Litt kokt kald pasta (ikke spagetti) gjør seg også godt som tilbehør. En skål med helt vanlig alminnelig salat med litt olivenolje over smaker også godt ved siden av.

Servere man grillet pølser også så er det kanskje et must med ketchup og sennep, og sprøstekt løk. For både ketchup og sennep finnes det flere alternativer. Ketchup kan fås med og uten sukker, og chili. Sennep er det mange typer av, grov, fin, kornet, osv.

på slike sammenkomster er det også viktig å huske å ta med seg godt humør, og ikke fylle magen altfor mye før man ankommer stedet.