8 overraskende matretter som kan grilles

Når vi sier grilling tenker du kanskje på pølser, biff, kylling eller fisk, men det er utrolig mye mer som kan slenges på grillen. Her er 8 overraskende matretter som du kanskje ikke visste at kan grilles.

Det er egentlig ingen grenser for hva slags mat som kan tilberedes over åpen flamme, likevel er det mange som sverger til den gode, gamle hamburgeren og tar resten av matlagingen på kjøkkenet. Føler du deg truffet? Da bør du lese videre for å få noen gode tips til overraskende mat som kan grilles – og som smaker helt himmelsk.

1. Pizza

Pizza smaker fantastisk godt på grillen. Legg en bakestein på grillen og skru på full varme. Når grillen har nådd 300 grader kan du legge inn pizzaen. Avhengig av hvor mye topping du har trenger pizzaen kun noen minutter på grillen for å bli helt perfekt.

2. Skalldyr

Skalldyr som blåskjell eller muslinger passer supert som grillmat, og krever nesten ingen forberedelser. Bruk en wokpanne eller litt aluminiumsfolie, og legg de på grillen i to til tre minutter til skjellene åpner seg.

3. Quesadillas

Lag Quesadillas med grønnsaker, ost og saus, og sleng de på grillen. Bytt ut sausen med pesto for en italiensk vri, og fyll de gjerne med reker eller noe annet godt du har liggende. Grill Quesadillasene et par minutter på hver side, og pass på at ikke de tynne tortillalefsene blir brent.

4. Avokado

Del avokadoene i to, fjern steinen og pensle dem med olivenolje. Legg avokadoene på grillen med innsiden ned, og grill dem i 5-7 minutter. Topp de grillede avokadoene med krydder, tomat og noen dråper sitron. Grillet avokado passer godt som forrett eller siderett.

5. Ananas

Dette er en nydelig dessert som kommer til å gå unna. Skjær ananasen i skiver og mariner den med honning, kanel og litt salt. Grill skivene i 2-3 minutter på hver side, og pass på at de ikke brenner seg. Serveres med vaniljeis.

6. Grønnsaker

Ved å grille grønnsakene bringer du frem en helt annen smak enn ved å koke dem, og ønsker du enda mer smak er det bare å marinere eller pensle dem før grilling. Du kan grille alt fra brokkoli til paprika og asparges – ja, selv et salathode kan grilles.

7. Hvitløksbrød

Dette er enda en forrett eller siderett som egner seg ypperlig på grillen. Del opp loff i skiver, og pensle skivene med hvitløkssmør. Legg dem på grillen i noen minutter til de har fått fin farge. Dryss over havsalt og revet parmesan, og server.

8. Granola

Hjemmelaget granola er i vinden som aldri før, men har det noen gang falt deg inn å grille den? Da blir den varm og ekstra sprø. Legg granola og tørkede bær på et stykke aluminiumsfolie, og server med vaniljeis eller gresk yoghurt.