Kamado grillen – enkel og varm

Det er mange forskjellige griller vi kan benytte, og det er noen som virkelig er luksus og krem av toppen.

Navnet til kamadogrillen, høres kanskje merkelig ut. Men det er så enkelt som en grill som er isolert med keramisk materiale og derfor holder svært godt på varmen og behøver lite kull.

På toppen av dette så klarer en såkalt kamadogrill å virkelig bli varm, helt oppi 400 grader kommer de lett og du kan da enkelt steke perfekt pizza med tynn bunn på mindre enn 2 minutter, mens på den andre siden så gjør egenskapene til grillen at de holder på en lav og stabil temperatur over lang tid. Dette er den grillen som gjør ting enkelt, akkurat som den rette startsiden gjør internett lett – men krever litt kunnskap for å utnytte til sitt fulle så er kamado en feinschmecker grill som kan hjelpe til og å gjøre ting lett.

Merk at det som virkelig er viktig er hva det fyres med. Denne formen av grill varmes opp emd trekull eller særlige briketter av tre som er beregnet for kamado. Du skal ikke bruke grillbriketter og tennvæske. Det siste er et absolutt nei da keramikken trekker den til seg og det setter både smak, duft og i verste fall så sprekker keramikken.

Men, det er igjen mer lett enn vanskelig, dette er bare et obs-punkt som må vites om for den som investerer i denne formen for grill.

Også rengjøring er kjapt og greit. Dersom man fyrer opp godt i en halvtimes tid så blir fett og matrester til aske som bare er å børste vekk.

To ulike produsenter av kamadoer å tenke på

Big Green Egg grill

Big Green Egg sine keramiske griller er svært solid bygde griller, som de har bygd i kraftig kombinasjon av metall og kerammik. Det er ikke uten grunn at de gir en begrenset garanti på sine griller som er med deg livet ut!

Og i disse kan du virkelig gjøre alt. Bak brød, kok opp vann, røyk maten og viktigst: Grill! De kommer i en rekke størrelse fra de aller minste til XXL, og du kan kjøpe ekstrautstyr for alle mulige formål. Dette er rett og slett grillen som ble synonym med Kamado

Kamado Sumo grill i keramisk materiale

Selskapet Sumo har laget en kamado stil grill som er beregnet på forholdene i Norge og Skandinavia. Sumo sine griller er rett og slett en ovn som du bruker utendørs, ja du kan grille – men du kan også bake og røyke! Sumo sine Kamadogriller får du i 5 ulike størrelser, og de har en stilig design i svart og grønt. Den minste veier «kun» 27 kg, og den aller største SumoMaxi veier hele 108 kg – denne lar du bare stå der du satt den!

Du bør virkelig gå og sjekke ut en Kamado grill dersom du ønsker å ta mattilberedningen utendørs til en helt ny høyde. Bare pass på å alltid bruke rett brensel, og nyt av en helt ny form for mattilberedning.