Hvordan finansiere en grill?

Når man skal kjøpe seg en grill så kommer man ikke unna at en skikkelig grill koster mer enn mer billige varianter. Det er selvfølgelig ikke nødvendig med den dyreste grillen men skikkelig utstyr gir gjerne bedre resultat og mer motivasjon enn dårlig utstyr. Det er enklere å levere gode resultater når man har skikkelig utstyr.

Vi i Grillhagen vet selvfølgelig at det ikke er mulig for alle å punge ut flere tusen kroner for en grill og man må da se på alternativer. I hovedsak så har man 3 valg:

  • Man kan låne pengene
  • Kjøpe en brukt grill
  • Kjøpe en billigere grill

Det er det første punktet vi skal ta en nærmere titt på i denne artikkelen, hvordan kan man finansiere drømmegrillen på en smart måte. Det finnes heldigvis mange forskjellige måter man kan finansiere grillen på og vi har drøftet dem alle nedenfor.

Hvordan finansiere grillen – hva lønner seg?

Nå om dagen kan man kjøpe nesten hva som helst på delbetaling, uansett om man handler i butikk eller på nett. Vi vet alle at det å velge å nedbetale over tid blir dyrere i lengden enn å betale hele beløpet med en gang, men noen ganger er ikke det mulig. Om det er mer lønnsomt med et forbrukslån i stedet for en nedbetaling er derimot noe som du bør sjekk ut litt nærmere, for det kan være mye å spare på å velge riktig lån.

Det finnes flere typer lån du kan ta opp for å sikre deg grilldrømmen, nedenfor har vi listet opp alle mulige måter å finansiere grillkjøpet:

Forbrukslån

Forbrukslån har ikke noe særlig godt rykte men det er faktisk ikke så skummelt som man skal ha det til. Spesielt ikke når det er noe så fornuftig som en grill man skal bruke det på. Forbrukslån er den type lån som har høy rente i forhold til boliglån og billån. Det betyr at det ikke er uvanlig med en rente på mellom 12-18%.

Kredittkjøp

Dette er noe som de aller fleste butikker som selger grill og grillutstyr tilbyr. Det er gjerne en rentefri nedbetaling hvor du enten kan betale ned hver måned eller utsette hele betalingen rentefritt opptil 6 måneder.

Kredittkort

Stadig flere nordmenn bruker kredittkortet som en «låneform» fremfor som et verktøy for å gjøre enkle handler. Kredittkort har gjerne høy rente og et lite beløp vokser seg fort veldig raskt.

Lån med sikkerhet i boligen

Dersom du har en bolig med ledig verdi så er det en mulighet å refinansiere boliglånet for å få frigjort midler man kan bruke til det man ønsker. Så hvis du trenger en kostbar grill så kan dette være en svært fin måte å få penger til denne. Man har lav rente og lave kostnader så lenge man betaler inn ekstra.

Av alle disse låneformene så er det forbrukslån som er det mest fornuftige når du skal kjøpe en grill. Det er fordi en kostbar grill koster gjerne mellom 25000,- og 50000,-. Det betyr at det ene alternativet som er bedre enn forbrukslån som er boliglån ofte er uaktuelt. Bankene lar deg vanligvis ikke låne mindre beløper fra boligen. I tillegg så ønsker man ikke å betale ned en grill over lang tid.

Sammenlign lån for bedre betingelser

Når du velger en nedbetaling av grillen i stedet for å betale hele beløpet fullt ut med en gang så er det i grunn det samme som å ta opp et lån. Du låner da nøyaktig det beløpet som trengs for å dekke opp for kjøpesummen, etableringsgebyret, og renter i løpet av nedbetalingsperioden. Med andre ord får du kun akkurat det du trenger der og da. Så langt er det altså akkurat det samme som et forbrukslån, bare at du ikke selv velger beløpet.

Den store forskjellen mellom å først søke om et forbrukslån for å kjøpe grillen du trenger og å ta opp dette lånet gjennom butikken er at du ikke selv kan velge bank eller låneinstitusjon. Dermed kan du ikke selv velge fritt hvem du vil låne pengene av, og du må bare ta de betingelsene som du får. Hvis du planlegger på forhånd kan du sammenligne ulike lån og på den måten velge det lånet som passer deg best. Dermed kan du få lavere renter, lavere etableringsgebyr og selv velge nedbetalingstid. Det skal godt gjøres at det butikken tilbyr deg er de beste betingelsene som finnes tilgjengelig.

Kort oppsummert så bør man sammenligne lån hvis man skal låne penger. Veldig mange som ender opp med en kredittløsning fra butikken de handler i gjør det fordi det er impulsivt. Hvis du har lyst på en grill så er det derfor bedre å ordne finansieringen på forhånd.

Et bedre alternativ enn å låne penger

Dersom du syntes det virker litt skummelt og drøyt å skulle låne penger til å finansiere grillen så finnes det andre måter å skaffe penger til din drømmegrill. Nedenfor har vi listet opp noen av disse punktene:

Kjøp en brukt grill

Hvis du ikke har råd til en splitter ny grill så kan det være svært lurt å kjøpe en brukt en. Det er veldig mange som kjøper seg kostbare griller men som aldri får bruk for disse. Derfor kan gjøre noen ganske gode kupp her. Vi har hørt historier om folk som har kjøpt grill med 75% rabatt på knapt brukte griller.

Spar penger

Hvis du ikke er avhengig av å kjøpe en grill med en gang så kan du spare penger til den. Det kan være svært raskt å spare penger til en grill siden beløpet ikke er veldig stort. Ved kun noen enkle grep så ved å forhandle betingelser på forsikring, strøm og matpenger.