Grill drevet av solenergi

I følge nettsiden Solcellepaneler.com så øker stadig etterspørselen etter solcellepanel til hytte og hus. Dette er bra for miljøet men i grunn ikke så veldig spennende, det som derimot er mye spennende er hva som skjer på utviklingen av produkter med solenergi. Her ligger Norge ganske langt bak i forhold til land i mellom Europa. Et av produktene vi tilfeldigvis hørte om i sommerferien var en grill drevet av solenergi. Dette hørtes jo veldig sprøtt ut men samtidig veldig praktisk.

Når vi gjorde undersøkelser til denne artikkelen så hadde vi kanskje tenkt det fantes en rar grill som gikk på solceller. Derfor ble vi ganske overrasket når vi gikk inn på Amazon, der fant vi et stort utvalg av forskjellige griller og ovner som alle er drevet av solen. Vi skal være helt ærlig på at vi er litt usikre på om mange av disse faktisk fungerer men det var spesielt en aktør som skilte seg ut.

Av alle de rare produktene så var det en slags solkapsel fra selskapet GoSun som fanget vår oppmerksomhet. Denne så bra ut, hadde mange gode anmeldelser og den den er enkel å frakte. Enkelt forklart så bruker denne grillen sollys, reflektorer og vakuum for å kunne tilberede mat på 1-2-3.

Vår største bekymring hvis vi hadde kjøpt en slik ovn til hytta eller campingvogna er hva man gjør når man ikke har sol. Det hadde de allerede tenkt på, det er en innbygget liten varmer. Denne kan du koble til en batteripakke eller rett inn i ditt 12v støpsel. Det betyr at man faktisk er sikret en varm ovn året rundt selv i mørke Norge.

Vi tok en titt på konkurrentene men det ser ikke ut som om noen faktisk kan måle seg med GOSUN. Disse andre grillene som er drevet av solceller er store og hadde svært lite anmeldelser. Det ser likevel ut som det er flere selskaper som jobber med å utvikle teknologien på dette.

Man kan derfor oppsummere med at det i dag finnes muligheter for deg som vil steke mat ved hjelp av solen men samtidig så virker det hele litt tungvindt enn så lenge. Det kan nok uansett være en kjempe morsom «gadget» å dra opp på campingplassen eller når du er på tur. Prisen begynner rundt 2000,- kroner og går opp mot 10000,- hvis du skal ha en pakke.