Selvfølgelig kan du grille om vinteren

Når gradestokken viser godt under null grader, og det blåser kaldt ute, kan grillen føles like fjern ut som å dra til stranden. Likevel finnes det selvfølgelig mange som fyrer opp grillen også i desember, på samme måte som det er noen isbadere som kaster seg ut i havet også når isen har lagt seg.

Grille ute eller inne? Du bestemmer!

I utgangspunktet skal det ikke være noe problem å grille ute om vinteren, men vær gjerne litt ekstra observant på slangen og andre deler hvis du bruker gassgrill. Det er spesielt de lave temperaturene om vinteren som kan slite på gummislanger, og det er som vanlig viktig å tenke sikkerhet først.

Hvis du vil holde deg inne, finnes det mange fine elektriske bordgriller som kan benyttes. For noen er det selvfølgelig ikke et alternativ, men bruk for all del aldri gassgrill inne. Det kan være svært farlig.

Et annet alternativ, som kan være en ekstra god match om vinteren, er å ta turen ut i skogen og grille ved bålet. Du trenger ikke å begrense deg til pinnebrød eller grillpølser, det finnes mye annet du kan ha med i sekken:

Varme wraps i ulike former, eller quesadilla, er enkelt å lage ved bålet. Dessuten er det kjempelett å forberede, og greit å ha med i sekken. Som bonus kan alle også velge akkurat det de vil ha, det blir som taco i skogen.
«S’mores» er en amerikansk klassiker, der du griller et par marshmallows over bålet og så spiser de mellom kjeks og sjokolade.
Sjokoladebanan er en annen dessert på grillen, legg helt enkelt noen sjokoladebiter i en banan i folie og varm den til sjokoladen smelter.

Få til ordentlig grillkjøtt, også når butikkene bare har julemat

Det er selvfølgelig mulig å lage noe helt annet også, hva med et georgisk brød med ost? Men hvis du er på jakt etter mer kjøtt – er det håp også om vinteren. Utvalget i dagligvarebutikkene er kanskje ikke ikke stort som om sommeren, men husk at mye av forskjellen handler om ferdigprodukter som du like gjerne kan lage selv.

Med egne marinader, kan du lage ditt eget grillkjøtt, og hvorfor ikke lage din egen grillribbe? Det pleier ikke å være noe problem å finne ribbe i butikkene i desember. Hvis du ikke allerede har et lager av kjøtt i fryseren, kan det også være lurt å se hva som finnes i frysediskene i butikkene. Noen ganger er utvalget av hele kjøttstykker større i frossen form utenom sesongen.

Hvis du sverger til hamburgere, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å lage de selv. Når sesongen for ferdige ferske hamburgere er over, er det like greit å lage sine egne. Kjøp godt kvernet kjøtt, eller kvern ditt eget hvis du er så heldig å ha kjøttkvern hjemme.

Vinteren er virkelig ingen hindring for grillentusiastene.