De beste grillene på markedet

Du har tre ulike hovedgrupper av griller: Gass, kull og elektrisk. Det beste er gass, men om du ikke skal lage noe som er spesielt avansert, er den elektriske grillen renslig og grei i bruk. Kullgrillen er den de fleste av oss er vokst opp med, men det krever litt mer av deg. Og du må regne med mer os og større oppmerksomhet rundt tilberedningen for å få et godt resultat. De virkelig store grillentusiastene sørger for å ha flere griller til rådighet, avhengig av bruk og behov. Hva du til slutt ender opp med, er et valg mellom behov, bruksområde, pris og kvalitet. Vi gjør det enklere å velge! Her får du også råd og vink om oppskrifter, grillsauser og marinader, krydderblandinger og hva som er sunt tilbehør. Vi håper alle får en trivelig grillsommer!

Kulegriller

Vi starter like gjerne med det som for de fleste entusiaster innen grillingens edle kunst, er det grommeste av det gromme: Kulegrillen. Denne grillen er for deg som ikke tenker pris og ikke har noe ønske om å redusere på kvaliteten. Dette er det beste du kan få, og du kan glede deg til mange fine grillkvelder i sommer! Kulegrillen er regnet for å være det beste du overhodet kan få når du ikke lenger renonserer på pris og kvalitet. Den store grillflaten gir deg alle muligheter. Som den grillmesteren du er, veksler du mellom direkte og indirekte tilberedning, og lokket gir deg så å si den samme effekten som når du lager mat i en steikeovn. Hjulene gjør det enkelt å trille grillen på plass etter vinteren, og om du ønsker det, er det heller ikke så vanskelig å ta den med seg ut i hagen der den får være midtpunktet i forberedelsene til grillingens høydepunkter i den korte og hektiske grillsesongen vi har i Norge.

Gassgrillen blir mer og mer populær

Når gassgrillen får stadig større utbredelse som den foretrukne grillen, er det fordi den er enkel å bruke og gjør det lett å lage god mat. Du er som regel sikret gode resultater, god og saftig mat. Samtidig som du slipper tennvæske og kullosen, har du muligheten for å regulere varmen og slå av og på gassbluss for å få den kombinasjonsstekingen som gjør enhver amatør til en grillmester. Det er ikke minst mye enklere å tilberede store kjøttstykker på gassgrillen i tillegg til at utvalget av flere gassbluss, gjør at du kan lage til flere retter samtidig. Pass bare på at du ikke blander rått og ferdig grillet kjøtt på samme fat eller tallerken.

Den renslige elektriske grillen

Som med gassgrill unngår du mye søl og os ved bruk av elektrisk grill, bare du ikke forventer å få de samme resultatene. Dette er en enkel grill for enkel mattillaging. Tilgang til strømnettet er en forutsetning, så det begrenser mulighetene for bruken. Men den er ypperlig til å ha på terrassen. Og har du lang nok skjøteledning, kan du sette den ut i hagen. Ekstra hylle er grei å ha hvis du skal sette noe av maten til side for videre tilberedning eller hvile.

Den gode gamle kullgrillen

De fleste har antakelig en kullgrill stående, selv om mange velger å investere i gassgrill (eller elektrisk), men det er fullt mulig å lage god mat på en kullgrill også. Du må bare regne med mer os (er du allergisk, er valget selvsagt gass eller elektrisk uansett). Litt mer vrient er det å tilberede mat på en kullgrill – eller om du foretrekker briketter i stedet – og selv om du er vant til å bruke tennvæske, er det faktisk ikke et must. Du kan gjøre opp varme uten bruk av tennvæske også. Bruk en kulltenner!