Grillsauser med smak av autentisk BBQ

Har du kjøkkenskrekk, men elsker grillmat? Elsker du smaken av deilig marinade, men ikke forberedelsene? Eller er du lei av å forsøke oppskrift etter oppskrift på jakt etter den autentiske BBQ-smaken? I jungelen av grillsauser på nett og i butikken har du mye å velge i, men det er kanskje ikke alltid så godt å vite hva man kjøper.

Grillsauser med røkt smak

Den spesielle smaken kjøttet får når det røkes, også kjent som Hickory, er svært ettertraktet blant alle grillentusiaster. Dersom du ikke røker kjøttet, er det nest beste å tilsette røkt smak i marinaden. Her finner du noen sauser som gjenskaper denne klassiske BBQ-smaken:

Deilig tykk, tomatbasert saus som gir det lille ekstra av smak til så å si alle typer kjøtt. Sausen er glutenfri og basert på naturlige ingredienser. Om du liker en litt søtere saus og den klassiske røkte smaken, er denne et godt alternativ. Kan brukes til det meste, inkludert til å lage deilige dipsauser basert på rømme eller majones.

Denne grillsausen er en real smaksbombe og er velegnet til flere typer kjøtt. Ganske sterkt krydret med chipotle, noe som også gir den deilig røkte smaken. Sausen er relativt tykk med store biter av løk og chili, og har en søtlig aroma takket være honning på listen av ingredienser.

Ikke en saus, men et grillkrydder som kan brukes alene, eller tilsettes hvilken som helst grillsaus for ekstra smak. Inneholder masse røkt paprika, noe som setter en røkt smak på alt du bruker det til.

Klassiske BBQ-sauser

Typiske ingredienser i en klassisk BBQ-saus er tomat, løk, hvitløk, sukker og salt. Kryddersmaken varierer fra mild til sterk, med rikelige mengder chili. Du kan bruke dem som marinade, eller til pensling i løpet av grillingen, men også til å live opp smakene ved servering.

En klassisk grillsaus som er elsket av både store og små. Så populær er denne sausen at den har vunnet priser for sin deilige smak. Passer til både kjøtt og fisk og er et trygt valg, samme hva du skal servere.

En litt sterkere variant av den klassiske grillsausen. De fire ulike chilitypene gjør den til en smaksbombe uten sidestykke. Perfekt til pensling av spareribs og burgere, eller som marinade til biffkjøtt.

En klassisk BBQ-smak, med en tvist. Denne deilige sausen er nemlig tilsatt aromaen fra sommerepler, noe som gir den en mye friskere smak. Grillsausen er spesielt god på burgere og spareribs, men du vil sannsynligvis teste den ut på stort sett alle typer grillmat.

Sterke sauser

Sterke sauser inneholder mye mer chili enn de vanlige typene, noe som gir all grillmat en spennende smak. Prøv deg frem med bare noen dråper av gangen, det kan fort bli for sterkt!

  • Chipotle og Hvitløk Sterk Saus fra Bite Me

Denne sterksausen er perfekt når du lager marinade hjemme og ønsker litt sterkere smak. Den røkte jalapeñoen, sammen med den mer klassiske smaken av hvitløk gir bøttevis med smak, med bare noen få dråper.

  • Habanero Sterk Saus fra Pain is Good

En sterk saus basert på habanero pepper, en mildere slektning i chilifamilien. Også ypperlig til smaksetting av marinader, dipper, gryteretter og alt annet som trenger et lite kick av smak.