Sliter du med å sove etter du har spist grillmat?

Det å grille er en sann fornøyelse og det å spise grillmat er ennå bedre men veldig mange grillkonger sliter med en ting etter å ha inntatt et bedre grillmåltid, nettopp det å sove. Mange tror at mangel på søvn kommer fra at man f.eks har spist mye kjøtt som magen prøver å fortære eller lignende. Det er nødvendigvis ikke grunnen til at du ikke får sove.

Vanligvis når vi i Grillhagen får dette spørsmålet så spør vi nemlig om hva slags krydder og ikke minst tilbehør de brukte til grillmaten. Nedenfor har vi skrevet litt om hvilke ingredienser som kan holde deg oppe på natten.

Grønnsaker som ikke er kokt eller stekt

Råe grønnsaker er høye på fiber som kan gi magevondt hvis man har spist mye av dette eller bare en urolighet. Det er jo veldig godt for kroppen å få i seg grønnsaker men de kan ta lang tid å fordøye og da kan det være vanskelig for kroppen å fortære disse.

Mørk sjokolade

En kanskje litt utradisjonell ting å grille men stadig flere tester ut mørk sjokolade BBQ-sauser og lignende. Mørk sjokolade inneholder et stoff som heter teobromin som kan øke hjerterytmen. Dette kan gjøre at du sliter med å sove eller sover dårligere.

Gamle oster

Ost er utrolig godt i både sauser og som tilbehør. De innholder et stoff som heter tyamin som kan gi deg en våkenhet selv om du egentlig er trøtt. Dette er en synder til mange som sliter med søvnen.

Tomater

Tomater inneholder et stoff som kan få opp hjerneaktiviteten din, som igjen kan føre til dårlig søvn.

Chilli

Hva er vel en grill-økt uten chili? Det er ikke noe forskning som som helt har funnet ut sammenhengen mellom chili og søvn men det er flere som mistenker at det påvirker søvn i negativ forstand.

Rødt kjøtt

Ja, det kan være synderen. Hvis du spiser rødt kjøtt rett før du legger deg så kan dette være en årsak til at du havner i søvnløse netter.

Det kan være andre syndere

I følge nettsiden Sove.nu så er det utrolig viktig at man velger riktig for å få en god natts søvn. Vi kjenner mange grill-konger som heller har prioritert en skikkelig amerikansk grill fremfor en skikkelig god seng. Her må vi komme med en klar oppfordring om at vi støtter å kjøpe seg den feteste grillen men om du i dag ligger på en seng fra Jysk til et par tusen kroner så kan det være greit å bytte ut denne med en skikkelig seng.

En annen vanlig synder til dårlig søvn er helsen din. Hvis du i dag røyker eller ikke trener regelmessig så kan dette med søvn-problemer være relatert til nettopp dette. Hvis du sliter med søvn generelt så kan et besøk til din fastlege absolutt være veldig smart.