Alt som kan stekes kan også grilles

Stort sett alt du kan lage inne på kjøkkenet ditt, kan du også lage ute på grillen. Som regel blir maten også mye bedre når den grilles i stedet for stekes.

Har du for eksempel testet å grille poteter? Saltbakte poteter er helt nydelig på grillen, og alt du trenger er små poteter, godt med grovt havsalt og friske urter, som for eksempel timian eller rosmarin. Fersk persille kan også funke bra. Det samme kan koriander. Smak og behag her altså.

Hemmeligheten er å pakke alt inn i aluminiumsfolie og legge det på indirekte varme i grillen, bare ikke med sitron(!), les her. Har du små nok poteter er herligheten ferdig på maks en halvtime.

Grillet aubergine smaker fantastisk

Du trenger en aubergine, litt rapsolje (olivenolje fungerer også bra) pluss havsalt og nykvernet pepper. Skjær auberginen i litt tykke skiver, strø på godt med havsalt og la de ligge i 15-20 minutter. Pensle med olje og dryss litt nykvernet pepper over. Skivene legger du direkte på grillen. Du merker at de er ferdige når de er blitt litt myke og har fått en gyllen fin farge. Har du ikke smakt grillet aubergine før, er det absolutt å anbefale. Det smaker rett og slett helt fantastisk til grillet kjøtt.

Tomater, hvitløk og balsamico på grillen

Her er en vinneroppskrift som passer til alle typer middager. På et stykke aluminiumsfolie legger du et par tre store, eller en god neve små tomater. Hell litt kaldpresset olivenolje og litt balsamico over. Krydre godt med havsalt og nykvernet pepper. På toppen legger du hvitløksfedd skåret i tynne skiver. Du må gjerne bruke et par hele hvitløk, så det blir mange fedd og enda flere skiver med hvitløk. Pakk det hele inn i aluminiumsfolie og legg det på indirekte varme på grillen. Etter 30-40 minutter har du en deilig tykk saus av noe slag. Du trenger ikke være redd for hvitløkssmaken, da skivene ikke lenger lukter. De smelter imidlertid på tunga og smaker helt fantastisk

Fisk og grønnsaker elsker grillen

Det finnes spå mye mer å grille enn bare pølser, hamburgere og biffer. Hvit fisk er helt ypperlig å grille. Det samme er så og si alle typer grønnsaker. Men det som er viktig når du griller grønnsaker, er å ikke grille for lenge.

Asparges for eksempel, skal kun ligge noen få minutter. Det kan også lønne seg å koke aspargesen i litt lettsaltet vann på forhånd. Da blir de nemlig sprø og gode på grillen. Felles for alle grønnsaker som grilles, er at de må tas av grillen straks de er ferdige. Hvis du lar de ligge på indirekte varme, vil de miste konsistensen og bli slappe og myke.

Bare fantasien setter grenser

Det er til syvende og sist bare fantasien som setter grenser for hva du kan grille. Ta noen sjanser, akkurat som du gjør når du spiller casino online eller tipper lotto. Det verste som kan skje er at du må grille på nytt for å få et perfekt resultat.

Hvorfor ikke prøve allerede nå. Det går like greit å grille på vinteren som på sommeren. Det er bare å kle seg etter forholdene. Spise kan du gjøre inne, selv om du griller ute.