Enkle tips for hvordan velge riktig grill

Tenk deg om og let litt på nettet etter informasjon før du drar til butikken. De fleste selgere er dyktige i jobben sin og vil hjelpe deg å finne riktig modell, men noen vil kanskje finne det for godt å selge deg en type som har mange flere funksjoner enn du virkelig behøver. Om du ikke griller så ofte, eller bare griller til et par personer i ganger (finn grilloppskifter på https://grillhagen.com/) er det ikke nødvendig med noe mer enn en enkel kulegrill. Dersom du har ambisjoner om å bli nabolagets nye grillkonge og arrangere grillfester hver helg hele sommeren, er kanskje en større grill noe for deg (Hvorfor ikke starte festen med en klassisk velkomstdrink?). Det beste du kan gjøre er å forhøre deg med venner og kjente som griller mye, de har en erfaring som er mer relevant og nyttig enn de fleste selgere kan bistå med.

Gass, kull eller elektrisk grill?

Det er kanskje ikke så lett å vite hva som er best. Sannheten er at det kommer helt an på smak og behag, og ikke minst – behov. Kullgriller er enkle og greie for de fleste, selv om opptenningen og varmereguleringen ikke alltid er like enkel. Det kjennes for mange tryggere med kull enn å måtte styre med gass, men alt har sine fordeler og ulemper. Gassgriller er veldig enkle når du først kjenner deg komfortabel med funksjonene og lar deg grille i timesvis uten å måtte fylle på med mer kull. Bare du sørger for at du har nok gass på lager! Kullgrillen er ofte det billigste valget og mange mener man får mer for pengene. Det finnes også kombinasjonsvarianter med både kull og gass, samt elektriske griller som du plugger inn i veggen. De elektriske har den fordelen at de ofte kan brukes innendørs og dermed kan bistå deg med grillmat året rundt. Her er et klassisk grillmåltid du kan prøve.

Vær realistisk

Egentlig såre enkelt: Griller du ofte og til mange vil en stor grill være best, om du sjelden griller eller bare griller til et par personer klarer du deg fint med en liten grill. Ta hensyn til hvor stor plass du har der du skal grille og hvor mange funksjoner du faktisk trenger. Vær realistisk, så punger du ikke ut for noe du ikke behøver. Kjøp en grill i god kvalitet og helst med lokk og temperaturmåler. Les her hvorfor du bør bruke steketemometer når du griller. Lagringsplass i form av hyller inne i grillen er også veldig praktisk. Derfra er alle andre funksjoner en luksus. Er du en kløne når det kommer til bruksanvisninger og monteringsintruksjoner kan du med fordel be om å få montering med på kjøpet. Om du kjøper gassgrill for første gang bør du helst be om tips til hvordan man sjekker gasstilførselen og bytter gassbeholder allerede før du forlater butikken. En usikker grillmester vil neppe få det beste ut av grillen.

Les også denne artikkelen fra Men’s Health på engelsk for gode råd når du velger ny grill.