En guide til investeringseventyret

For mange forblir aksjeeventyret en tanke og det er mange som er redd for å realisere tanken de har hatt om å begynne å investere i aksjer. Det er ikke slik at du trenger masse kunnskap om aksjer før du begynner å investere, for det finnes nemlig en haug av gode nybegynner tips.

 

Som ny investor er det viktig at du ikke tar vann over hodet og ikke tenker at du er dreven aksjemegler så fort du har kjøpt din første aksje. På den måten unngår du unødvendig risiko og slipper og bli skuffet dersom det ikke går som planlagt. I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan gå frem når du ønsker å starte med investering. Dersom du ønsker å lære mer kan du lese mer hos Aksjeskole.

 

Ta en kikk på budsjettet

Først og fremst er det viktig at du setter deg ned og tar en titt på økonomien din. Husk at investering ikke skal bli den nye inntektskilden din, det er my svingninger i markedet og det kan være svært uforutsigbart. Sett deg ned og lag den liten oversikt eller budsjett over innkomst og utgifter slik at du for et klart bilde på hvor mye du har råd til å investere. I denne planen er det også viktig at du husker på at det er en mulighet for at du taper penger.

 

Dersom det skulle skje at du taper penger er det viktig at du på forhånd har satt av en økonomisk buffer slik at du fremdeles vil kunne betale uforutsette utgifter. Skattesmell eller bilskader bryr seg nemlig ikke om du investerer eller ikke. Videre er det viktig at du tenker over hvorfor du ønsker å investere. Er dette en langvarig investering for å unngå inflasjon? Er det en investering i håp om god avkastning til første leilighet? Eller er du en som ønsker å tjene penger raskt?

 

Den perfekte investeringsplattformen

Etter du har tenkt over hvorfor du ønsker å investere, er det klart for å finne seg en investeringsplattform. Nå er det viktig at du igjen tenker over målene dine, slik at du finner en plattform som passer dine behov og ønsker. Først og fremst må du finne en plattform som tilbyr investering innenfor ønsket område. Har du bestemt deg for at aksjesparekonto er veien å gå fort deg, så vil plattformen som best egner seg for deg være en bank. Har du derimot bestemt deg for å investere ved kjøp og salg av aksjer på egenhånd er det flere plattformer å velge mellom.

 

De forskjellige plattformene har litt forskjellig gebyrer og forskjellig menge veiledning, så her er det viktig at du prioriterer det som er viktig for deg. Finn deg en plattform som er brukervennlig og som har gode analyseverktøy, slik at du alltid har oversikt. Det finnes en haug av nettbaserte plattformer og apper, så her er det bare å være kresen slik at du får det du ønsker. Let etter de tilleggsfunksjonene du ønsker og sørg for at det er god kundeservice.