Hvilken type grill passer best?

Det finnes mange ulike typer grill, men det er store forskjeller hvis du spør hvilken type grill folk flest foretrekker å bruke. De fleste grilltypene har både fordeler og ulemper, men det er opp til hver enkelt å avgjøre om hva de vektlegger når de skal bestemme seg for hvilken grill som passer best.

Engangsgrill, gassgrill eller kullgrill?

De fleste har nok opplevd å bruke ulike typer griller ved ulike anledninger, noe som i og for seg er naturlig. Engangsgrillen passer best for enkle grillmåltider når man er på tur på fjellet, ved sjøen eller i parken. Grillen består for øvrig av aluminium med grillkull inni. Aluminiumet sørger for at ilden holder seg innenfor engangsgrillens vegger. Aluminium har for øvrig blitt omtalt som «det nye gullet» av enkelte investorer det seneste året, og mange ser på det som et av de fremste investeringsobjektene i disse dager, sammen med kryptovaluta som også er en het trend. Det er derfor mange som undersøker hvordan man kan investere i aluminium og hvordan kjøpe bitcoin, slik at de kan bli med på de populære investeringstrendene.

Mens engangsgriller egner seg best for enkle ting som pølser og lignende, passer kullgrillen ypperlig til større mat som store kjøttstykker. Kullgrillen varmes opp av grillkull eller grillbriketter og tennes på ved hjelp av tennvæske. Det som kan være litt kjedelig, er at disse grillene bruker relativt lang tid på å oppnå riktig temperatur før man kan begynne å grille. Samtidig mener mange av kullgrillene gir grillmaten med best smak. Når man fyrer med grillkull får man nemlig gjerne en særegen røyksmak på maten som grilles.

Denne røyksmaken får man ikke når man bruker gassgriller. Denne grilltypen bruker nemlig gass fremfor grillkull for å varmes opp. Fordelen er at gassgrillen er relativt klart enklere å bruke, og den tennes opp ved å trykke på en knapp. Gassgriller blir mer og mer utbredt i Norge, og egner seg godt for de som ikke ønsker å styre med lang opptenningstid og planlegging med kullgrill. Mange liker å bruke gassgrill på balkongen om sommeren, og for naboer kan det også være greit å unngå røyken som kullgriller forårsaker. Samtidig er det opp til hvert enkelt sameie eller borettslag om hvilke regler som gjelder for grilling på balkongen, verandaen eller andre uteområder.

Sommeren er sesongen for grillkonger over hele landet

Det er ingen tvil om at sommeren er høytid for aspirerende grillkonger i hele vårt langstrakte land. Mange har nok lagt store planer for grillsommeren, og flere kjøper inn bedre grillutstyr for å kunne bli nabolagets beste grillkonge. Uansett hvilken grill man benytter, kan grilling by på hyggelige matstunder man virkelig kan nyte ekstra godt på sommervarme dager i Norge.

Kanskje har noen brukt de kalde vintermånedene for å lese seg opp på nye grillteknikker. Det finnes mye informasjon å hente på nettet, og mange grillmestere deler kunnskap, tips og råd på blogger og videoer på YouTube og andre sosiale medier.