Slik velger du den beste grillen for deg og dine behov

Det er mange gode grunner til at grilling har blitt en stor del av den norske sommeren. Og det står en grill på de aller fleste balkonger og terrasser landet rundt. Men hvis du er en av de som ikke har valgt en grill enda, hvordan kan du vite hvilken grill som er den riktige for deg? Det finnes nemlig mange griller på markedet i dag, så valget er ikke så enkelt som det er i dag. Så under skal du få noen tips og triks når det kommer til hvordan du tar det aller beste valget for deg.

Grill, gass eller bioetanol

Når det kommer til valg av grill, er valget av brennstoff noe av det første du bør begynne med. det er mange som synes at grill er mer sjarmerende med kull, mens andre aller helst vil bruke gass. Men det er også flere som vil bruke ting som bioetanol fordi det er et mer miljøvennlig eksempel på hvordan man kan fyre på grillen sin. Men hva er egentlig dette? La oss gå igjennom mulighetene:

  • Bioetanol er et veldig rent materiale som er laget av poteter og mais. Det er ikke så vanlig å finne griller med dette i Norge enda, men det er mer vanlig enn før og er noe som mange ønsker det fordi man ikke får sot eller lukt. Man kan også bruke dette materialet til biopeis.
  • Grillkull er det originale, noe som er aller mest vanlig. Dette er den grillen de aller fleste er vokst opp med, men er en grill som det kan være mange utfordringer med. Det kan være både lukt og røyk involvert, men samtidig gir det deg den smaken og følelsen av grill som mange andre typer grilling ikke kan. Det gir deg litt følelsen av å grille noe på bål, bare under litt mer kontrollerte forhold.
  • Det er ikke overraskende at gassgrillen har blitt så populær som den er. her kan man virkelig styre temperaturen, og fordi det er en helt annen type grill er det også mange flere muligheter enn de tradisjonelle grillene. Her handler det virkelig om finesse.

Budsjett, behov og drømmer

Hva som vil være det rette valget for deg og din familie er noe som vil avhenge av flere forskjellige ting. Under skal du få noen av de tingene som er smarte å tenke over når du skal velge hvilken type grill du skal velge:

  • Hvor viktig er miljø for deg?
  • Hvor viktig er det for deg at du kan lage mat på høyt nivå?
  • Hva betyr grill-idyll for deg? Er det lukten, perfekt grillet kjøtt eller kanskje noe helt annet?
  • Hva er budsjettet ditt? Dette er noe av det aller viktigste å tenke på, for det er det som kommer til å diktere hva du faktisk ender opp med å ha råd til.
  • Hvilke behov er det familien din har? Trenger dere en stor grill eller er en mindre grill noe som kan fungere for deg?