Nordmenn elsker å grille – og vi vet hvorfor!

Hvorfor elsker nordmenn å grille? Vi har samlet noen gode grunner til hvorfor grilling er så populært. Sommeren sniker på og da er grillen noe de første hiver frem. Grilling byr ikke bare på gode smaksopplevelser, men er også et viktig samlingspunkt for familie og venner. Noen er mer ivrige enn andre, hvor noen går til de lengder at de bygger sin egen grill. Andre tar til takke med en engangsgrill, men målet er det samme: Gode smaker og hygge.

Smaker det bedre med grillet mat?

Det er vel et fryktelig dumt spørsmål. Selvfølgelig smaker maten bedre etter en tur på grillen. Men det skal innrømmes, at noen typer mat egner seg bedre enn andre på grillen. De mest opplagte matvarene er poteter, alle typer kjøtt, paprika, løker og mais. For å få best resultat kan grønnsaker pakkes inn i aluminiumsfolie før de havner på grillen. Grilling er som med aksjer og handel med kryptovaluta: Det smaker best når du gjør deg flid med resultatet.

Gode tips til det beste resultatet

For å få det beste resultatet på grillen, er det anbefalt å vente til temperaturen er jevn. Det vil også gi best resultat om du ikke griller direkte over flammer, men venter til dette roer seg ved bruk av kulllgrill. Bruker du gassgrill, er det lettere å justere, men da går du gjerne på kompromiss med smaken.

Det er nettopp den salige blandingen av langstekt kjøtt og grillede grønnsaker som er så populært i grillsesongen. Ja, når stopper og starter egentlig grillsesongen? Grille kan vi jo gjøre hele året rundt!

Grilling byr på kos for hele familien

De fleste, på tvers av kulturer, språk og gjennomsnittlig årstemperatur, har et forhold til grilling. Enten det er over en engangsgrill, et bål eller helprofesjonelle hagegriller. Grunnen til dette er nok sammensatt, men også enkel, fordi alle mennesker elsker mat og det er bare noe ekstra med å sitte rundt en varm grill og nyte de gode luktene. Grillet mat har også en helt særegen smak, som ikke kan kopieres til stekeovnen. Det å sitte ute i det fri og grille er kjempekoselig, og noe alle bør gjør så ofte de har sjansen til det.

Loes mer og tips og triks til grillsesongen på grillbloggen. Vi er eksperter på grilling og elsker å skrive om mat, griller og sommeren. Eller eventuelt vintergrilling også da. Spre ordet og ta del i moroa!