Hvordan arrangere den beste grillfesten

Sommeren er ikke langt unna og det betyr at grillsesongen heller ikke er det. For mange er dette en gladnyhet og «plutselig» har man kjøpt med hjem t-bone steik med BBQ-marinade, selv om det bare er mars. Det er lov å glede seg! Dessuten er det også lov å glede andre, så hvorfor ikke invitere kjære og nære til en koselig stund når grillsesongen endelig er over oss? Før du sier noe, det er faktisk ikke så vanskelig som du tror. Og nei, det blir ikke stress, det blir kos. Nøkkelen til suksess ligger i forberedelsene!

Gjør klar grillen

Alt som har med grillen å gjøre må selvfølgelig være på plass. Kull/gass, utstyr og eventuelt en alliert til å hjelpe deg å holde øye med grillen. Ta notis av steketid og temperatur på grillmaten du skal tilberede, så er det lettere å få et bra resultat. En tørr svinekotelett er omtrent like uspiselig som en rå kyllingfilet. Alt av tilbehør og snacks bør være klart og satt frem på bordet, eventuelt hentes fra kjøleskapet like før gjestene kommer. For flere tips les om hvordan du griller som en proff her.

Valg av mat og drikke

Gå for kjøttretter som ikke krever særlig mye mer enn en god marinade over natten og litt kvalitetstid på grillen. Legg mer energi i gode småretter som du kan lage til på forhånd. Det finnes et utall typer tilbehør som gjør seg lekkert til grillmat, så finn dine favoritter her, eller enda enklere: Be gjestene ta med sitt yndlingstilbehør! Koordiner det litt, slik at dere ikke ender opp med bare salater eller maiskolber. En forfriskende velkomstdrink er alltid hyggelig og veldig lett å få til. Det kan være så enkelt som en bolle sangria eller punsj med masse frisk frukt. Drikkevarene for resten av kvelden bør passe maten. Husk at øl er best til pølser og burgere, mens vin er vinneren når det kommer til kjøtt og fisk. Be gjestene ta med det de ønsker å drikke, men ha litt ekstra på lager i tilfelle noen går tom for drikke lenge før festen er over. Tips til hvilken drikke som er best til grillmat finner du her.

Hygge hele kvelden

Alle er enige om at ingenting er så fint som de lange lyse nettene til den norske sommeren. I dette tilfelle må du la romantikeren vike for realisten. Det blir kanskje ikke direkte kaldt (jo, det kan det bli), men du bør likevel legge frem tepper i stolene slik at folk slipper å fryse når solen går ned. En annen utfordrer er myggen. Mygglys på bordene er både effektivt og dekorativt, men ha også en myggspray klar, det er under bordet den biter! For tips til å dekke det perfekte festbordet sjekk ut denne artikkelen. Nettene er heller aldri fullt så lyse som vi husker dem fra barndommen, rett og slett for at vi sannsynligvis gikk i seng mye tidligere. Sett ut fakler og heng lyskilder i trærne. Lysslynger i ulike farger gi en utrolig koselig og sommerlig stemning! Be om ideer til musikk fra gjestene dine når du ber om RSVP, så forhindrer du at folk kludrer med spillelisten utover kvelden (forresten, dette kan ikke unngås). Om noen av gjestene dine har en musiker i magen, be dem ta med gitaren. Ingenting er så stemningsskapende som allsang!

Ikke stress!

En stresset vert setter sitt preg på festen. Alt behøver ikke være klappet og klart i det gjestene kommer inn døren, men med disse forberedelsene vil du være et godt steg på riktig vei. Ta ting som de kommer, det kan alltid dukke opp uforutsette problemer. Selv om du er festarrangør betyr det ikke at du må gjøre alt selv. Du vil tross alt være omringet av de beste av venner, som mest sannsynlig gjerne hjelper til om det skulle være nødvendig. Dersom du klarer å slappe av og kose deg vil gjestene dine garantert også ha en hyggelig kveld.