Dette griller du til vennefesten

Grilling er noe som nordmenn simpelthen elsker og vi gjør det så ofte vi kan. Er det fint vær i tillegg er det ikke noe som er bedre enn å grille og invitere hele vennegjengen på en skikkelig grillfest med mye digg. Her er noen ideer som vil få grillfesten til å bli en suksess.

Når du skal grille må du alltid tenke på noe som er kjapt på grillen, noe som kan ta litt mer tid og som er smakfullt. Hvis du lager mat for en stor gruppe mennesker, er det ingenting som er bedre enn å ha noen smakfulle burgere, pølser og noen marinerte kyllinglår.  Det er ting som alle vanligvis liker og er godt som festmat. Har du i tillegg noen gode salater, ris, potetgull og andre sånne fingersnacks har du grillfesten klar. Ikke glem «ventepølsen», så har gjestene noe å spise på mens resten godgjør seg på grillen.

Slik marinerer du kyllinglårene

Mange tror at det er altfor mye arbeid når de skal lage sin egen marinade, men ting som du trenger til marinaden finnes som oftest i skapet fra før av. Når du skal tilberede kyllinglårene før festen kan du hakke 2 hvitløksfedd, 2 ts finhakket ingefær og så finner du frem 3 ss soyasaus, 3 ss ketchup, 2 ss flytende honning og 1 ss sesamolje. Legg lårene i dette, og pass på og tørk av de litt så de ikke brenner med en gang du har de på grillen på grunn av sukkeret. Mot slutten av grillingen kan du ha på resten. Hvis du ikke er fornøyd med å kun ha denne marinaden på, kan du også ta litt ekstra barbecuesaus på.

Morsomme spill

Å ha grillfest betyr også at du kan ta med deg noen morsomme spill. Hvorfor ikke øv deg på pokerferdighetene dine før festen slik at dere kan ha en morsom kveld med mat og spill.  Du vet aldri, kanskje vennene dine kommer med noen interessante strategier mens dere spiller. Om poker ikke er tingen så er det en rekke klassiske spill der ute slik som «kortskalle», denne krever ikke at du må ha spillet, alt du trenger er noe papir og noe som du kan feste papirlappen på hodet med. Ellers kan du alltids ta noen runder med miming eller «Ryktet går» for å trimme lattermusklene og se hva ord dere ender opp med tilslutt.  Ønsker du å fortsette med kortstokken er «Vri 8» noe som får opp stemningen og «Presidenten». Sistnevnte er morsomt å spille med en stor gjeng, da du aldri vet om du ender opp som boms, arbeider eller president.

Lag din egen burger

Mange velger å kjøpe burger når de skal grille, men viste du det er like enkelt lage din egen? Du kjøper kjøttdeig/ karbonadedeig etter hvor mange du skal lage til, normalt beregnes en 400g pakke til fire burgere. Finn frem ½ ts salt, ¼ ts pepper, 0,5 dl vann og 2 ss margarin /olje til steking, til grilling kan du pensle dette på burgerne så får du en ekstra god smak. Ikke glem å varme hamburgerbrødet, og ha salaten, tomaten, hamburgerdressingen og osten klar.  Om du ønsker å lage den ekstra saftig kan du ha noe ost i midten av burgeren som en god overraskelse, og du kan også steke litt bacon for å legge på den varme burgeren.  Burger er alltid en favoritt på grillen blant vennegjengen.

Minst like viktig med tilbehør

Når du inviterer til grillfest må du ikke glemme tilbehøret, det er minst like viktig. Om du ikke føler for å lage potetsalat er det heldigvis mange gode varianter å finne i kjøledisken. Her finner du alt i fra den originale til de med cajunkrydder og creme fraiche i. Husk å lag noen gode sommersalater med balsamico-dressing, slik som en med jordbær og mango. Denne er vanligvis en skikkelig hit med grillmaten, og en god blanding av søtt, surt og salt.  Lag også en god pastasalat med pinjekjerner, tomater og pesto og en vanlig grønn salat med ananas i. Har du også litt potetgull, ris og tortillachips med dip så er du klar for festen. Husk at det viktigste er at alle har det morsomt, og at dere skaper noen gode minner i det fine grillværet.