De smarteste grillredskapene

Ja, det kan allerede sies i første linje at mange av disse redskapene for noen kan virke overflødige. Dersom du planlegger å aldri prøve koreansk BBQ, vil du sannsynligvis aldri få behov for en grillpresse. Og dersom du synes at marinade på utsiden av kjøttet er mer enn nok, er kanskje ikke en marinade-sprøyte noe for deg. Du kan likevel teste ut noen av disse fantastiske marinadene. For de fleste av oss holder det med en solid klype og en god børste til rengjøringen, men skulle du være en grillmester med lidenskap for duppedingser er dette absolutt noe for deg.

Opptenningsmaskin

Denne er smart! Sliter du med å få fyr på grillen vil denne redde dagen. Fyll den med grillkull og vent til kullene er dekket med aske, hell tilbake i grillen og kjør BBQ!

Kjøttrive

Drømmer du om pulled pork, en av de største mat-trendene for øyeblikket? Pulled pork er langtidsgrillet svinekjøtt som stekes helt og deretter rives i mindre biter. Dette verktøyet lar deg rive opp store stykker kjøtt på en rask og effektiv måte. Søk etter «meat shredder» på nettet da vårt norsk ord for redskapen er mindre brukt.

Hamburgerpresse

Denne oppfinnelsen gir deg muligheten til å fylle burgerne dine med alle slags deilige ingredienser og likevel få jevne fine burgere. Fyll dem med ost, bacon, grønnsaker eller lignende, bare kreativiteten står i mellom deg og en helt unik smaksopplevelse.

Grillkurv til fisk og sjømat

En finmasket grillkurv gjør grilling av delikat fisk og mindre matvarer, som reker og skjell, så mye enklere. Du lukker fisken inne i kurven og snur hele saken når den er stekt på ene siden. Fisken holder seg hel og fin og du unngår at rekene ender opp nede i kullet i stedet for på fatet til de sultne gjestene dine. Les mer om grilling av fisk og fugl her.

Sprøyte til marinade

Ser kanskje noe suspekt ut, men det skal visst gi deg dobbelt så mye smak i kjøttet. Fyll sprøyten med din favoritt marinade og sprut væsken inn i kjøttet. Det er kanskje best å få denne operasjonen ut av verden inne på kjøkkenet og ikke ute i hagen blant gjestene.

Grillvekt

Denne vekten fungerer som en presse på tynnere kjøttstykker, slik at de ikke krøller seg på grillen. Husk at tynt kjøtt blir ferdig på 1-2-3, så ikke glem at du har gjemt noe under den på grillen i mer enn et par minutter. Takket være vekten beholder kjøttet en fin form og blir jevnere stekt.

Temperaturmåler

Ved hjelp av en temperaturmåler kan du enkelt grille til perfeksjon hver gang. Lær deg de ideelle kjernetemperaturene til fisk, kjøtt og fjærkre og du behøver aldri mer lure på hvor godt stekt kjøttet er. Kyllingen som lurer deg hver gang og enten ender opp for mye eller for lite stekt, vil aldri vinne kampen igjen. Veldig smart!

Dersom du også behøver tips til når du skal kjøpe nye grill, bør du lese denne artikkelen.