Beskytt maten fra hår

Før vi begynner artikkelen så må undertegnende erklære seg inhabil ettersom jeg lider av hårtap og dette egentlig er spørsmål som jeg uheldigvis ikke har noen problemer med. Hvis du heller har lyst til å lese om om min tilstand så kan du lese mer om hårtap her.

Så over til det store grillproblemet som flere langhårete menn og kvinner har. Når man fyrer opp grillen så er det vanskelig å holde håret unna. Mange opplever at håret blir svidd i tuppene mens enkelte opplever at hele håret tar fyr. For andre er ikke svidd hår problemet men at det plutselig dukker opp hår i maten. Heldigvis så finnes det flere gode løsninger for at ingen av disse tingene skal oppstå:

Hårnett

Dette er kanskje noe du forbinder med amerikanske filmer og kanskje bestemoren din, Hårnett er veldig effektive måter å hindre både svidd hår og hår i maten. De koster heller ikke veldig mye penger per stykk. Du får kjøpt hårnett til engangsbruk og du får kjøpt hårnett som du kan ha over tid.

De kommer i forskjellige størrelser så de passer godt for alle typer hår og størrelser på hår. Vi vet at de også lages i forskjellige typer design og man kan garantert finne en som passer sin stil.

Kokkehatter

Det er ingenting som er mer «chef» enn en skikkelig kokkehatt. De kommer mange forskjellige varianter og stiler. En kokkehatt beskytter både håret ditt og maten du tilbereder. I tillegg så setter det en stemning for maten og for gjestene som kanskje kommer.

Hårbånd

Hvis du ikke liker hårnett eller kokkehatter så kan det være lurt med et hårbånd. De kommer i ganske mange forskjellige varianter men man kan la seg inspirere av japanske kokker som har et skjerf rundet hodet. Hvis man er kvinne så kan man kjøpe et skikkelig hårbånd.

Hvor får man kjøpt dette?

Det finnes ganske mange steder som selger disse produktene men vi anbefaler at man bruker en seriøs aktør så man kjøper produkter som holder over tid. Det finnes flere seriøse faghandler innenfor grilling og utstyr til storkjøkken som selger dette.

Vi vet at flere kjøper dette fra utenlandske nettbutikker for å spare penger. Det er visstnok veldig mye penger å spare på å kjøpe fra utlandet. Vi vil likevel oppfordre deg til å bruke de norske lokale faghandlene innen grill.

Husk dette nå du kjøper utstyr til mat!

Vi vet at det veldig mange glemmer når de lager mat er å vaske forkle og kokkehatter. Vi kan ikke understreke hvor viktig det er at man vasker forkle,kokkehatter og annet etter bruk. Hvis ikke så kan det samle seg opp bakterier på klærne som du ikke ønsker i maten.